Jag blir lite sorgsen när jag läser artikeln om kvinnan som gjorde abort för att hon väntade flickor. Samtidigt så tänker jag att det kanske inte alltid är bra att veta allt.

Nu går det ju att få reda på ganska mycket om barnet i magen via olika sorters fosterdianostik, och även om de flesta aldrig skulle koma på tanken att göra abort på grund av kön så kanske det finns andra faktorer. som att barnet inte är helt friskt, eller kanske kommer födas med ett förståndshandikapp.

Vi valde att ta reda på könet när vi väntade barn nr 2, av ren nyfikenhet. Glädjen blev inte mindre för att den som låg i magen var en flicka precis som storasyster men ska jag vara ärlig så hade vi kunnat leva utan den vetskapen några månader.

Nu vill vårdpersonal kunna neka föräldrar att ta reda på vilket kön det är på bebisen de väntar. Så vad tror ni? Är det varje förälders rätt att få veta könet på bebisen eller ska man förbjuda könsbestämmande fosterdiagnostik för att undvika att foster väljs bort på grund av fel kön?

ul

vår lilla Molly på ultraljudsbilden

Annonser