Jag har nu läst mig igenom bloggbråket mellan Linda Skugge och Ebba von Sydow med stigande intresse.  Egentligen bryr jag mig inte ett dugg om vem som är frontface för 2,6 miljonersklubben men frågeställningen är intressant och Linda Skugges angrepp på Ebba von Sydow är faktiskt lite underhållande.

Det jag inte förstår är varför det ska vara så statusfyllt att vara stressad att man tävlar i det?

– Jag är mer stressad än du!

– Nej jag har tre barn alltså är jag mer stressad, punkt!

– Jag är ensamstående med tre barn och en halvtidslön, DET mina vänner är äkta stress!

Jag skiter högaktligen i vem som är mest stressad av Ebba och Linda. Klart att man får ett annat perspektiv på vad som är viktigt i livet när man har barn. Jämför man stressen med att se sitt barn ha ont och knappt kunna andas på grund av krupphosta med stressen att göra bra ifrån sig på ett jobbmöte så vet jag vilket som är lättast att bortse ifrån.

Men faktum kvarstår, om 2,6 miljonersklubben är så intresserade av att få kvinnor att stressa mindre så är väl både Ebba och Linda ganska dåliga förebilder på det området. Fast å andra sidan, en lugn och avkopplad person skulle väl inte ta det jobbet.

Så här är mina bästa antistress-tips till alla som behöver dem:

  1. Du behöver inte vara världens bästa mamma jämt. Om du vet att du kommer sent till dagis för att tåget är försenat eller jobbmötet har dragit ut på tiden så gör det inget. Ingen människa blir gladare av att gå och dra på dåligt samvete.
  2. Du behöver inte vara bäst på jobbet jämt. Det räcker med att göra sitt bästa så ofta man orkar. Det kommer alltid finnas folk som är bättre än dig på något och tänk på att även den bäste kan ha en dålig dag. Det är bättre att vara nöjd och glad än att vara bäst,  sådana människor är dessutom roligare att jobba med.
  3. Gör saker för dig själv så ofta som möjligt. Kvinnor och mammor brukar vara experter på att göra saker för andra men det är lika viktigt att öra saker bara för sig själv. Boka en massage, gå ut med tjejkompisarna, stäng in dig en hel kväll i badrummet med champagne och bubbelbad eller gör något annat där du bara tänker på dig själv – för det är du värd.
  4. Skit i vad folk tycker och tänker! Gå på magkänslan och gör det du själv tycker känns bra.

spa

Om jag hade råd skulle jag bjuda alla stressade och ostressadde mammor på en spadag

Annonser