Jag måste säga att jag suckade lite när min kära mor kom hem till oss med stora kassar fyllda med fryst Ikea-mat.  Som om vi inte hade fullt nog i vår pyttelilla frys. Men jag tackade och tog emot. Och det var ju ”såååå billigt!” och ”såååå bra!”. Så snäll som jag var tryckte jag in de frysta köttbullarna, pannkakorna och kycklingklubborna med tanken att de kanske skulle kunna användas nån gång när det knep.

Det knep fortare än kvickt kan jag säga och nu är jag omvänd. Ikea food är ju Guds gåva till barnfamiljen! Jag är lyrisk!

Innan har den ständiga frågan varit. ”Vad ska vi äta ikväll?”. Eftersom ingen av oss vuxna är särskilt sugna på att laga mat varje dag har det blivit yoghurt och mackor minst fyra dar i veckan. Ibland med lite ångest för att stora tjejen ska få nån slags ätstörningar och leva resten av livet på knäckebröd och mjölk.

Nu däremot kan vi med gott samvete säga. Vi äter yoghurt ikväll. Stortjejen kan ju få pannkakor/köttbullar/kycklingklubba. Och så stoppar man in vald fryst maträtt i ugnen samtidigt som man passar på att städa köket i en kvart, kokar lite pasta och hackar några grönsaker.

Pling! och middagen är serverad

food

as good as it gets…

Annonser